Jouw woonkamer is aan een make-over toe. Of het nu een verbouwing betreft of enkel een nieuw kleurtje op de muur; of wie weet wéét je dat nu nog helemaal niet. Hoe kom je er nu achter wat je precies aan je woonkamer moet doen om hem helemaal hét te maken? Is dat een kwestie van de juiste betonverf kopen én Sigma muurverf online kopen in die exact perzik roze kleur die je zo mooi vindt, of zit er meer achter? 

Het plan

Het verlangen om je woonkamer te vernieuwen komt natuurlijk van een klacht die je nu hebt, of in ieder geval een ontevredenheid. Laat me je een gewetensvraag stellen; doet jouw woonkamer wat hij moet doen? Vervult hij de functie(s) die jij nodig hebt? Laat het me even uiteenzetten. Sommige mensen gebruiken hun woonkamer strikt om in te ontspannen; om hun vele elektronische gadgets in te gebruiken, etc. Anderen willen juist graag mensen kunnen ontvangen in hun woonkamer, en behoeven dus een ruimte die zowel gezelligheid uitstraalt als dit ook faciliteert. Weer anderen willen een kruising tussen een werkkamer en een huiskamer, en ga zo maar door. De ruimte is van jou, en je mag hem inrichten zoals jij zelf wil. Mooi, toch? Maar als alles mag, waar begin je dan? 

Pak die verf erbij

Een goed begin is eigenlijk altijd de kleur die op de muren zit. Nu niet meteen naar de bouwmarkt rennen of die perzik roze Sigma muurverf online kopen, maar eerst even nadenken. Wat doet de kleur van de muren nu met de ruimte? Wil je graag een gezellige woonkamer waar je mensen kan ontvangen, maar is alles nu bijna steriel gebroken wit? Dan is het goed om na te denken over een accentmuur in een kleur of stijl die opvalt en de toon zet, maar ook niet overmeestert. Denk ook na welke kleur er mooi gaat staan bij de rest van je meubilair, stijl én wat je mooi vindt. Alles mag! Als jij je muren zwart of donkerblauw wil verven, laat niemand je dan vertellen dat dat niet mooi is. Het enige waar je écht rekening mee moet houden is jezelf. Goed, en je eventuele huisgenoten. 

 

De make-over van een woonkamer kan dus al beginnen bij een kleurtje op de muur. Denk er goed over na, maar ook weer niet té goed; het leven is te kort om langer dan een week te twijfelen over welke kleur je op je muur gooit.