Als je een bedrijf hebt, is het de bedoeling dat je bedrijf goed loopt. Is dat niet het geval, dan komt er geen brood op de plank en zul je je best moeten doen om het hoofd boven water te houden. Dat is vervelend en dat gun je niemand. Wat een vaak onderschat onderdeel is van een bedrijf goed laten lopen, is iets op het gebied van de werknemers. De werknemers moeten zich op hun plek voelen, ze moeten gestimuleerd worden hard te werken maar een gezonde balans te houden en bovenal plezier hebben in hun werk. Allemaal erg belangrijk en daarom willen we je er ook best mee helpen. Hoe wij dat doen? Door je te vertellen hoe je je werknemers stimuleert. We gaan het je nu vertellen in deze blog. 

Dankbaarheid

Dankbaarheid is een hele mooie emotie, maar tevens een hele krachtige stimulans. Als je iemand erkenning en dankbaarheid geeft voor zijn of haar verantwoordelijkheid die hij of zij heeft gedragen, dan is diegene meer geneigd om dit in de toekomst ook te doen. Hij of zij voelt zich gezien en weet dat er positieve gevolgen gebonden zijn aan een bepaald gedrag. Je hoeft natuurlijk geen bonus te geven van vier miljoen, maar een klein gebaar is al voldoende. Denk bijvoorbeeld eens aan chocolade versturen o.i.d. Als je dit doet, dan wordt er een bepaald stuk chocolade (of meerdere) bezorgd bij de gewenste ontvanger. Een hele leuke verrassing dus. Je kunt daarmee prima uit de voeten, maar buiten wat bonbons bestellen heb je natuurlijk ook nog genoeg andere opties om je dankbaarheid te uiten. 

Betrokkenheid

Daarnaast is het goed om je medewerkers betrokken te houden bij je bedrijf en de keuzes die hier worden gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eens iemand vragen om zijn of haar mening over een belangrijke keuze die helemaal niet tot zijn of haar bevoegdheid/functie behoort. Diegene voelt zich dan meer gewaardeerd en meer gezien. Dit is een erg effectieve manier om je werknemers zich meer aangetrokken te laten voelen tot het bedrijf. 

Functies

Dan is het nog van uiterst groot belang dat je de juiste werknemers op de juiste functies zet. Als iemand goed is in wat hij of zij doet, dan heeft hij of zij daar ook vaak meer plezier in. Als hij of zij ergens meer plezier in heeft, dan zullen de resultaten beter zijn en zullen ze meer gemotiveerd zijn voor hun werk.