Wanneer je niet meer goed ter been bent, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Omdat je niet meer goed ter been bent, is de kans ook erg groot dat je niet meer of niet goed meer kan traplopen. Dat kan erg gevaarlijk zijn, vooral als je wat ouder bent. Wanneer je ten val komt op de trap, dan is de kans groot dat je wat breekt en ook is er een kans aanwezig dat de val zelfs fataal is. Een van de weinige keuzes die je hebt, is het laten plaatsen van een traplift die je veilig naar boven kan brengen. Veel mensen die een traplift nodig hebben, weten vaak nou niet precies of ze een traplift moeten huren of juist kopen. Gelukkig kom je daar snel meer over te weten in dit artikel. 

 

Een traplift huren

Wanneer je een traplift wilt gaan huren, dan is het belangrijk om te weten of je tijdelijk een traplift nodig hebt. Dat heeft ermee te maken dat een traplift huren op de lange termijn duurder is dan het aanschaffen van een traplift. Daarom is het huren van een traplift geen optie wanneer je wat ouder bent, maar wel een optie als je tijdelijk slecht ter been bent. Dit kan bijvoorbeeld het resultaat zijn van een auto ongeluk. Een van de nadelen van het huren van een traplift, is dat het huren van een traplift soms erg prijzig kan zijn. Daarom is het ook aan te raden om een tweedehands traplift te huren. 

 

Tweedehands traplift kopen

Als je wat ouder geworden bent, dan is de kans groot dat je voor de rest van je leven slecht ter been zult blijven. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar daar is niets aan te veranderen. Een van de beste keuzes die je dan kunt maken, is het aanschaffen van een tweedehands traplift. Ondanks dat een tweedehands traplift tweedehands is, is het aanschaffen van een tweedehands traplift voor veel ouderen niet te betalen. Het is daarom verstandig om eens een afspraak te maken bij de gemeente voor het aanvragen van een traplift WMO subsidie. De gemeente draagt dan een bedrag bij, maar je zult zelf ook wat moeten betalen. Mocht het echt niet lukken om zelf wat bij te dragen, dan kan het ook voorkomen dat de gemeente het volledige bedrag wel wilt betalen, maar dit kan ook verschillen per gemeente waar je in woont. Neem in ieder geval contact op met de gemeente voor meer informatie.