Ouder worden doen we allemaal, er is jammer genoeg geen ontsnappen aan. Niet alleen merk je dat aan het cijfer dat langzaam maar zeker omhoog gaat, ook fysiek laten de tekenen van veroudering zich doorheen de jaren steeds meer zien. Je huid die eens zo egaal, strak en stralend was, laat naarmate je ouder wordt meer rimpels, oneffenheden en vlekjes zien. Niets mis mee, het hoort er nu eenmaal bij, maar toch zijn er enkele zaken die je kunt doen om die veroudering voor een stuk te vertragen.  

Zorg voor voldoende bescherming

Een eerste belangrijke stap om je huid gezond te houden, is deze voldoende beschermen. Dagelijks een goede dag- en nachtcrème gebruiken die afgestemd is op jouw huidtype zal al een wereld van verschil maken door je huid soepel te houden. Let er daarnaast dan ook nog op dat je op die mooie zonnige dagen een zonnecrème met voldoende hoge factor gebruikt voor een maximale bescherming. Hoe aangenaam dat zonnetje ook is, je huid krijgt er heel wat door te verduren.

Eet gezond, vers en gevarieerd

Je zou het misschien niet onmiddellijk denken, maar een gezond, vers en gevarieerd voedingspatroon zal bijdragen aan het gezond houden van je huid. Vitaminen en mineralen bijvoorbeeld zorgen voor een positieve invloed op de elasticiteit en stevigheid van de huid én bevorderen de celvernieuwing. 

Drink voldoende

Niet alleen moet je huid van buitenaf gehydrateerd worden door het gebruik van goede crèmes, ook van binnenuit is hydratatie van het grootste belang. Genoeg drinken zorgt ervoor dat het lichaam continu afvalstoffen kan afscheiden en dit zul je merken aan je huid. Water is hierin de beste keuze, veel koffie en alcohol zijn dan weer af te raden. 

Ga voor een gezonde levensstijl 

Sporten is gezond, ook als het over je huid gaat. Omdat hierdoor de doorbloeding verbetert en het overtollig vet verdwijnt, zal je huid er een heel stuk strakker uitzien. Ga dus aan het sporten, zorg voor voldoende rust en maak komaf met slechte gewoontes door bijvoorbeeld eindelijk werk te maken van die cocaine behandeling. Cocaïne wordt door meer mensen gebruikt dan je denkt, en het is echt ontzettend slecht voor je huid. 

Lachen is gezond, ook voor je huid

Dat lachen gezond is, wist je ongetwijfeld al, maar wist je dat het ook je huid ten goede komt? Om te kunnen lachen, heb je je kaakspieren nodig en hierdoor wordt je huid strakker en ontstaat er een betere doorbloeding. Lachen en daardoor je huid gezond en stralend houden, makkelijker kunnen we het je niet maken, toch?