Als je in de markt bent voor nieuwe vloeren, dan kun je het beste aankloppen bij een vloeren groothandel. Waarom? Nou, simpel gezegd, groothandels kunnen vaak de meest concurrerende prijzen bieden omdat ze direct inkopen bij de fabrikanten. Daarnaast hebben ze meestal een breed assortiment aan vloeren op voorraad, waardoor je niet weken hoeft te wachten op je bestelling. Of je nu een vastgoedmakelaar bent die een pand snel wil opknappen of een ondernemer die zijn winkelruimte wil vernieuwen, tijd is geld en bij een groothandel zit je wat dit betreft gebakken.

Bovendien profiteer je bij een groothandel vaak van bulkvoordeel. Dit is ideaal als je meerdere ruimtes wilt voorzien van nieuwe vloeren, zoals bij projectontwikkeling of het bouwen van nieuwe woningen. En laten we de kennis en expertise niet vergeten. Groothandels hebben vaak jarenlange ervaring en kunnen jou persoonlijk adviseren over welke vloer het beste past bij jouw situatie.

De beste soorten vloeren voor verschillende ruimtes

Het kiezen van de juiste vloer hangt af van de functie van de ruimte. In de keuken wil je bijvoorbeeld een makkelijk schoon te maken en waterbestendige vloer, zoals PVC of vinyl. Deze materialen zijn tegenwoordig haast niet te onderscheiden van echt hout of steen, maar bieden wel het praktische voordeel dat ze bestand zijn tegen vocht en vlekken.

Voor de keuken

In de groothandel pvc vloeren vind je waterbestendige vloeren die perfect zijn voor de keuken. PVC vloeren zijn slijtvast en onderhoudsvriendelijk, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar veel geleefd wordt. Met een breed scala aan designs kun je kiezen voor een moderne betonlook of juist een klassieke houtstructuur die warmte brengt in de keuken.

Voor de woonkamer

De woonkamer vraagt om een combinatie van comfort en stijl. Hier doen laminaatvloeren het vaak goed omdat ze warm en uitnodigend zijn. Kies voor breed laminaat of XXL laminaat voor een ruimtelijk effect, of ga voor visgraat laminaat om een luxe, klassieke sfeer te creëren. Bij een groothandel kun je deze stijlen in grote hoeveelheden inkopen, wat weer scheelt in de portemonnee.

Tips voor het vinden van de juiste leverancier

Het vinden van de juiste vloerenleverancier is een belangrijke stap. Je wilt iemand die betrouwbaar is, goede service biedt en natuurlijk concurrerende prijzen heeft. Begin met het lezen van beoordelingen en vraag rond bij collega-ondernemers. Een goede leverancier heeft naast een breed assortiment ook veel kennis van zaken en kan je adviseren over de beste keuzes voor jouw project.

Maak ook altijd persoonlijk kennis voordat je grote bestellingen plaatst. Zo krijg je een gevoel bij het bedrijf en hun manier van werken. Vraag naar referentieprojecten of bezoek hun showroom om zelf de kwaliteit van de producten te beoordelen.

Hoe je de kwaliteit van vloeren beoordeelt

De kwaliteit van vloeren kun je op verschillende manieren beoordelen. Let op de dikte en slijtlaag van PVC of laminaat; deze geven vaak een goede indicatie van de levensduur. Ook is het belangrijk om te kijken naar garantievoorwaarden. Een leverancier die staat achter zijn product zal vaak langere garanties bieden.

Kijk daarnaast naar certificeringen die aantonen dat de vloeren aan bepaalde normen voldoen, zoals het PEFC-keurmerk voor duurzaam bosbeheer bij houten vloeren of het TÜV-keurmerk dat bevestigt dat een product veilig is in gebruik.

Slim inkopen: hoeveelheid en kostenbesparing

Slim inkopen doe je door goed te calculeren hoeveel materiaal je nodig hebt; zo voorkom je overschot en dus onnodige kosten. Een groothandel kan hierin adviseren en vaak ook scherpere prijzen bieden als je grotere hoeveelheden afneemt.

Denk ook aan het combineren van orders om zo te besparen op transportkosten, of overweeg samen te werken met andere ondernemers om gezamenlijk in te kopen. Bespreek met je leverancier wat de mogelijkheden zijn; vaak is er meer mogelijk dan je denkt!