Je kunt gebruik maken van veel verschillende soorten leningen. Veel mensen maken wel gebruik van een lening. Hiermee kun je bijvoorbeeld makkelijker een aankoop doen. Dit kan wel eens handig uitkomen op het moment dat je een grote aankoop moet doen. Alleen welke leningen zijn er? En wat moet je hierover weten? Lees snel verder en kom meer te weten!

Meer over een lening

Als eerste is het natuurlijk wel zo fijn om te weten wat een lening is. Door gebruik te maken van een lening, wordt je voorzien van kosten. De kosten kunnen zowel maandelijks als in een keer uitbetaald worden. Op het moment dat het geld overgemaakt is, worden hierbij wel rente gerekend. Deze kosten moeten uiteindelijk ook weer terugbetaald worden, waarbij de rente ook betaald moet worden. Je kunt ervoor kiezen om de kosten maandelijks terug te betalen, maar dit kan ook sneller gedaan worden. Wel gaat dit dan in overleg, waarbij dit persoonlijk wordt vastgelegd. 

De persoonlijke lening

Je kunt gebruik maken van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening kan gebruikt worden op het moment dat je een grote uitgave moet doen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een nieuwe auto. Hierbij kun je de keuze maken om een persoonlijke lening aan te vragen, waardoor je deze grote uitgave kunt doen en uiteindelijk kunt genieten van je nieuwe aankoop. Niet alleen wordt de persoonlijke lening gebruikt voor grote investeringen, want ook bij het handhaven van schulden of het dekken van nood kosten is dit een goede lening. 

Leasen

Wellicht heb je wel eens gehoord over leasen. Veel mensen maken hier gebruik van, maar wat is dat nu precies? Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor auto leasen. Het leasen is bedoeld voor bedrijfsmiddelen, zoals een bedrijfsauto. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor kopieerapparaten, machines en computers. Door middel van een financial lease, kun je een auto leasen. Hierbij word je als klant direct economisch eigenaar van een geleased bedrijfsmiddel. De leasemaatschappij is hierbij wel de eigenaar van het geleasede bedrijfsmiddel. Bij leasen moet je maandelijks een vast bedrag betalen, waardoor je gebruik kunt maken van een middel. 

Doorlopend krediet

Ook heb je een doorlopend krediet. Hierbij krijg je een kredietlimiet. Je kunt dan op ieder gewenst moment geld opnemen. Ook moet je hierbij rente betalen over het uiteindelijk geleende geld. Hierbij betaal je alleen de rente voor het bedrag wat je geleend hebt van het kredietlimiet.