Als je in Den Haag woont, heb je het getroffen. De stad van de politiek (of je daar tegenwoordig heel blij mee moet zijn, laten we even in het midden), de stad van de mooie panden en de lekkere parken en natuurlijk de stad van ADO. Allemaal helemaal top, en als Hagenees ben jij daar natuurlijk ook hartstikke trots op. Terecht, wij ook! Maar als je in Den Haag woont, kun je net als ieder ander, ook problemen ondervinden met je huis. Deze problemen kunnen zeer uiteenlopen en dat is vervelend, maar gelukkig is voor alles een oplossing. Wij kunnen niet elke oplossing voor elk probleem hier uiteenzetten, maar we gaan ons best doen om je enkele tips voor je huis in Den Haag te geven. Je kunt hier hopelijk veel mee. 

Ongedierte

In ieder huis kan ongedierte zitten. We hadden je graag het tegendeel willen bewijzen, maar dat is nu eenmaal zo. In Den Haag is dat misschien nog wat meer het geval, aangezien oude huizen gevoelig zijn voor ongedierte en in Den Haag nu eenmaal veel oude huizen staan. Je kunt daarom best een keertje ongediertebestrijding inschakelen, dat is eigenlijk meteen onze tip op dit gebied. Voor heel veel soorten ongedierte is dit mogelijk en daarom raden we je ook ten zeerste aan om wespen bestrijden Den Haag te laten doen door professionals. Je hebt echt geen zin in het worden gestoken door een wesp, dat laat je maar over aan degenen die hiervoor betaald worden. 

Opruimen

Daarnaast heeft vrijwel iedereen van het volgende last; je huis is af en toe, of heel vaak, een troep. Je ruimt niets op omdat je jezelf wijsmaakt dat je te druk bent, dat je hier geen energie voor hebt of dat het toch wel weer een bende wordt. Het gaat er eigenlijk niet eens om wat je als excuus gebruikt, maar het is wel tijd om er wat aan te doen. Je hebt twee opties; een dure schoonmaker inhuren om eens per week te doen wat jij ook kunt, of het zelf doen. Als je het zelf doet, is het belangrijk dat je schematisch te werk gaat. Neem bijvoorbeeld elke keer als je een kamer verlaat, iets mee wat daar niet hoort. 

Hulp

Daarnaast is het voor vrijwel ieder probleem van belang dat je hulp inschakelt. Kijk eens naar wie je kan helpen en wat je voor degene terug kunt doen. Je kunt nu eenmaal niet alles zelf, besef je dat goed.