Veel Nederlanders die een vakantie boeken kiezen voor een zon, strand en zee vakantie. Zo zijn Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland populaire vakantiebestemmingen. Toch kan het een keer leuk zijn om een vakantie te boeken buiten Europa. Er zijn namelijk veel meer prachtige landen waar je kunt genieten van de bezienswaardigheden. Afrika is een groot continent en hier zijn veel prachtige landen te vinden. Veel landen in Afrika worden niet veel bezocht en dit komt doordat mensen erop neerkijken. Toch kan het juist heel erg leuk zijn om naar Afrika te gaan en is Ghana hiervoor het perfecte land. Ghana biedt voor de avontuurlijke reiziger een prachtige vakantie met wilde jungles. Ook hebben ze prachtige zandstranden en staat het land bekend om zijn veiligheid. 

Ben je van plan om naar Ghana te gaan? Dan is het van belang om goed voorbereid op vakantie te gaan en hiermee bedoelen we niet het inpakken van jouw koffer. Er zijn namelijk gevaren in Ghana en met gevaren bedoelen we vervelende ziektes. Voordat je op vakantie gaat naar Ghana is het dus belangrijk om jezelf te laten vaccineren. Welke vaccinaties voor Ghana heb je nu eigenlijk nodig? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Vaccinaties Ghana

Ghana is een risicogebied voor de ziekte Gele koorts en deze ziekte kan erg vervelend zijn. Gele koorts zorgt voor hevige koorts, braken en hoofdpijn en kan in ernstige gevallen tot de dood leiden. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar met een vaccinatie Gele koorts is er niets aan de hand. Deze vaccinatie is verplicht in Ghana, maar er zijn ook een hoop aanbevolen vaccinaties. DTP, Hepatitis A, Rabies en mazelen zijn de aanbevolen vaccinaties en het is verstandig om deze te nemen. Daarnaast zijn er ook een hoop persoonsgebonden vaccinaties en kun je op het internet hier meer informatie over vinden.

Inentingen voor Tanzania

Wil jij toevallig een doorreis maken naar het prachtige Tanzania? Dan moet je ook voor dit land kijken naar de inentingen voor Tanzania. In dit land zijn geen vaccinaties verplicht, maar is het wel verstandig om de aanbevolen inentingen te nemen. Deze zijn hetzelfde als in Ghana, maar het kan wel verstandig zijn om je ook te laten inenten voor Tuberculose. Het is namelijk een erg vervelende ziekte en het kan makkelijk voorkomen worden met de juiste inentingen, ideaal toch?