De energieprijzen schieten de lucht in en zo krijgen we hogen energierekeningen. Gas en elektriciteit worden steeds duurder en dit merken we ook. Er worden steeds meer manieren gezocht om om te gaan met deze prijsstijging. De energiebedrijven kunnen hier niks aan doen, elektriciteit en gas is gewoon duurder geworden. Het is schaarster waardoor het duurder wordt. Verder zit er in de energierekening ook een groot bedrag belastingen, daar kan de overheid wel verandering in brengen. Al is het wel de vraag of dit gaat gebeuren.

Energie besparen met zonnepanelen 

Tegenwoordig zijn zonnepanelen erg populair voor het energiezuiniger maken van huizen. Het is wel een investering, maar in een aantal jaar kan dit terug worden verdiend. Verder zorgt het hebben van zonnepanelen ook voor een meerwaarde van je huis wanneer je het verkoopt. Ook is het belangrijk om direct een groot aantal zonnepanelen te nemen. Er moet namelijk veel worden aangelegd voor de zonnepanelen en dan kan je beter direct veel zonnepanelen aanschaffen, dan twee of drie. Één gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 3000 kWh aan stroom. Voor dit stroomgebruik heb je gemiddeld zo’n 10 zonnepanelen nodig. Maar dit is een gemiddelde van grote en kleine huishoudens, de hoeveelheid apparaten en hoe zuinig ze leven en of ze elektrisch rijden. Kortom dit zijn best een aantal zonnepanelen die je moet aanschaffen wil het nut hebben met de kosten en besparing die je hebt. Daar komt nog bij dat vaak mensen zonnepanelen niet mooi vinden op het dak. Gelukkig zijn hier tegenwoordig geïntegreerde zonnepanelen voor. De zonnepanelen zijn dan direct in het dak geïntegreerd, de zonnepanelen vormen de dakbedekking. Het dak ziet er dan fraaier uit, het dak met de geïntegreerde zonnepanelen vormen dan één geheel. Een van de bedrijven waar ze geïntegreerde zonnepanelen verkopen is Solinso, het wordt ook wel het zonnedak van Solinso genoemd. 

Energie besparen op andere manieren 

Naast het plaatsen van zonnepanelen om energie op te wekken en hiermee energie te besparen is het ook mogelijk om op andere manieren te besparen. Door jouw verbruiksgedrag aan te passen kan je ook energie besparen. Let bijvoorbeeld op wanneer je wel en geen stroom kan gebruiken als het nodig is. Denk hierbij aan lampen of de verwarming die onnodig of hard aanstaan. Er zijn ook bepaalde apparaten die veel energie verbruiken, probeer deze alleen te gebruiken wanneer echt nodig. Goede isolatie kan ook bijdragen aan het zuiniger maken van je huis. Zo hoeft je minder de verwarming aan te zetten of in ieder geval minder hard.