Een huis uit de jaren 60 ontwerpen in retro stijl is niet alleen beperkt tot het interieur. Het exterieur van het huis speelt een cruciale rol in het creëren van een authentieke retro-uitstraling. In deze blog vertel ik je hoe je jouw nieuwe huis precies in de stijl van de jaren 60 kan laten bouwen. Ik zal me richten op het exterieur. Lees je mee?

Exterieur Retro Designelementen:

-Gevelkleur: Begin met het kiezen van een opvallende gevelkleur die populair was in de jaren 60. Denk aan levendige tinten zoals geel, oranje, of pastelkleuren voor een authentieke uitstraling.

-Daklijnen: Typisch voor de jaren 60 zijn eenvoudige daklijnen met een laag profiel. Overweeg platte daken of licht hellende daken om die retrostijl vast te leggen. Je hebt een dakdoorvoer plat dak nodig als je voor deze stijl gaat om zo de doorvoer te kunnen garanderen. Voor het bouwen of laten bouwen van een plat dak kan je een epdm pakket gebruiken.

-Gevelmaterialen: Gebruik materialen die vaak werden gebruikt in de jaren 60, zoals baksteen, houten panelen, of zelfs stenen afwerkingen. Deze materialen kunnen de retro uitstraling van je huis versterken.

-Accenten: Voeg retroaccenten toe aan de buitenkant van je huis, zoals decoratieve dakoverstekken, carports, en glas-in-loodramen om een vleugje nostalgie toe te voegen.

Maar ook…

-Retrodeuren en Ramen: Kies voor retro buitendeuren met strakke lijnen en rechthoekige ramen. Houten voordeuren met geometrische patronen kunnen ook bijdragen aan de stijl.

-Buitenverlichting: Installeer retro buitenverlichting met karakteristieke elementen uit de jaren 60, zoals koperen afwerkingen, glazen kappen, en geometrische ontwerpen.

-Tuin en Landschap: Creëer een tuin die past bij de retrostijl met kleurrijke bloemen, geometrische plantenbakken, en een goed onderhouden gazon. Overweeg ook om vintage tuinmeubilair toe te voegen.

-Oprit en Loopbruggen: Gebruik materialen zoals klinkers of grind voor de oprit en loopbruggen rondom je huis. Dit geeft een nostalgisch gevoel aan de buitenkant.

Voordeuraccenten: Installeer een retro deurklopper, huisnummerbord of brievenbus die passen bij de stijl van de jaren 60.

Grootte van de Ramen: Vergeet niet dat grote ramen en glazen schuifdeuren kenmerkend waren voor de architectuur uit de jaren 60. Deze kunnen niet alleen de esthetiek verbeteren, maar ook voor natuurlijke verlichting zorgen.

Zo weet je een beetje waar je aan kunt denken wanneer je een huis in deze specifieke stijl bouwt. Hopelijk heeft deze blog je kunnen inspireren en kan jij straks het huis van je dromen bouwen in de stijl van toen!